Ми так багато знаємо про користь грудного вигодовування (ГВ)

І, напевно, кожна з мам мріє годувати свого малюка грудьми, щоб дати йому все найкраще. Але налагодити годування новонародженого не завжди вдається.

Ще більше хвилювання виникає, коли після щоденного зважування у пологовому будинку мама чує, що дитина втрачає вагу. Дитині не вистачає молока?

Не варто переживати, чи це фізіологічна втрата маси тіла. У нормі вона має перевищувати 8% від початкової ваги. У решті випадків дитині достатньо молока.

Що ж потрібно знати мамі про ГВ?

Поділюсь з вами п’ятьма простими правилами:
Починайте годувати малюка відразу після народження

Прикладіть малюка до грудей протягом першої години після пологів. Контакт «шкіра до шкіри», мама поряд – це корисно, правильно та чудово

Використовуйте правильну позу під час годування

Дитина має бути нахилена до грудей і дивитися на вас. Так він буде швидше та краще присмоктуватись. Ви повинні бути зручно розташовані, щоб не навантажувати свою спину та шию

Годуйте малюка на вимогу

Дитина може прокидатися і просити годування кілька разів на годину. Це нормально і свідчить про те, що дитина отримує необхідну кількість поживних речовин.
Слідкуйте за правильним притиском дитини до грудей

Ротик малюка має бути широко відкритий, а сосок округлим та повним. Таким чином, малюк зможе присмоктуватись і отримувати необхідну кількість молока.

Не забувайте про своє здоров’я

Харчуйтесь правильно, щоб ваше молоко було повноцінним і багатим на поживні речовини. Відпочивайте і не перевтомлюйтесь, щоб у вас було достатньо сил для годування малюка

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете успішно годувати свого малюка грудьми. Важливо пам’ятати, що грудне вигодовування – це не тільки харчування, але й спілкування мами та дитини, яке позитивно впливає на здоров’я та розвиток вашого малюка.