Ви дуже часто запитують про дихання під час пологів.

Звісно, природа і тут все продумала. Як правило, жінки самі знають як дихати, навіть не доводиться нічого розповідати. Проте деякі вважають що дихання має бути якимось особливим, тому зараз обговоримо які види дихання можуть бути.

На початку, коли перейми ще безболісні, дихати можна як завжди, тобто надходження кисню відбувається у достатній кількості при звичайному диханні.

З того моменту, як перейми стають болючими, дихання ніби дихання спирає, недостатньо місця для діафрагми, тому ми починаємо дихати більш короткими вдихами – «дихання собачки» – вдих-1 секунда і видих – 1 секунда.

Буває ще таке дихання, коли навпаки робите два вдихи і потім видих.

Дуже цікавий момент – коли в людини болить зуб, вона починає ніби мукати або підстоювати. Такий голосовий супровід допомагає і в переймах.
Мається на увазі не крик, а ніби якийсь спів, мукання, – у цей час голосові зв’язки розслабляються і відкривається голосова щілина

Правильне дихання важливо під час пологів, безумовно! Якщо ми під час пологів починаємо нервувати, неправильно дихати, починаємо кричати, – це може спровокувати нестачу кисню в організмі, отже, малюк може від цього страждати.

Але при цьому, дорогі майбутні матусі, якщо ви переживаєте, що неправильно дихатимете… не треба! Переживати – ніколи не допомагає!

Найчастіше інтуїтивно спрацьовують материнські інстинкти. І в будь-якому випадку з вами поряд завжди будуть наші акушери-гінекологи, яких потрібно буде слухати, вони вам завжди підкажуть і допоможуть, тож проблем із диханням у нас не повинно бути.
Найголовніше почуття під час пологів – це відчуття безпеки. Якщо жінці комфортно і спокійно, вона зможе розслабитися і відключитися, зосередитися на своїх відчуттях та диханні, допомогти малюкові народитися.
А з нами Ви завжди можете можете розраховувати на максимальну підтримку та допомогу!
Завжди з вами 24/7 ХМПЦ